Η  Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς τιμά την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

μέλος της Ο.Γ.Ε.

8 ΜΑΡΤΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

  Η  Ομάδα Γυναικών Λιβαδειάς τιμά την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας,          ημέρα ορόσημο των μεγάλων γυναικείων εργατικών αγώνων των προηγούμενων αιώνων, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης στη διεκδίκηση κοινωνικών συνθηκών, που διασφαλίζουν την ισοτιμία και την χειραφέτησή μας.

Σήμερα,

με την Παλαιστίνη να φλέγεται, με χιλιάδες θύματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, 

με την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία να κλιμακώνεται και με τα πολεμικά αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ να φουντώνουν μαζί με την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων,

με την οργή και την αγανάκτηση να ξεχειλίζει από την βαρβαρότητα που ζούμε,

οι φωτιές των αγώνων,

που δίνουν οι φοιτητές, οι φοιτήτριες και η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,

των αγώνων που δίνουν οι φτωχοί αγρότες και οι αγρότισσες παλεύοντας για την επιβίωση τους,

των αγώνων που δίνουν οι χιλιάδες λαού που κατέβηκαν στην απεργία της 28/02 διεκδικώντας Συλλογικές Συβάσεις Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα, ζητώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, βροντοφωνάζοντας

“ή    τα   κέρδη   τους   ή   οι   ζωές   μας!”

είναι αυτές, που ρίχνουν φως στα σημερινά σκοτάδια και δείχνουν πως μόνο ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την βαρβαρότητα που ζούμε.

  Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο        γιατί ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας,       γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές.

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Γι’ αυτό αντιπαλεύουμε την πολιτική της ΕΕ που στο όνομα “συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων” εντείνει την ανισοτιμία εξουθενώνοντας τις εργαζόμενες με νέες μορφές εκμετάλλευσης στις συνθήκες της “ψηφιακής” οικονομίας, με αποτέλεσμα να χάνεται κάθε διάκριση μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου, να αυξάνεται η εντατικοποίηση,

που καταδικάζει τις αυτοαπασχολούμενες να φυτοζωούν πνιγμένες στα χρέη, ανασφάλιστες, χωρίς προστασία της μητρότητας, εγκλωβισμένες ακόμα και τις Κυριακές για να θησαυρίζουν τα μεγαθήρια,

που ξεκληρίζει τις αγρότισσες στην ύπαιθρο, που βλέπουν τους καρπούς του κόπου τους να πουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ μεγαλέμποροι, μεσάζοντες και μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων θησαυρίζουν κάνοντας “πράσινες μπίζνες”,

που μας αφήνει απροστάτευτες απέναντι στην εργοδοτική βία, τη βία μέσα στην οικογένεια, στις διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς την αναγκαία κρατική στήριξη με δωρεάν δομές και υπηρεσίες για την οικονομική, νομική και ψυχολογική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της αναπαραγωγικής υγείας, και της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, για να γιγαντώνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας και αντιπαλεύουμε μια από τις πιο ακραίες μορφές εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και εκμετάλλευσης της γυναίκας, την εμπορική “παρένθετη μητρότητα”.

Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμα της νέας και του νέου στις δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία και όχι με βάση την τσέπη των γονιών τους. Υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα της εμπορευματοποίησης της μόρφωσης των παιδιών μας.

Δεν αποδεχόμαστε η ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ να σπέρνει τον πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι ευρωπαϊκοί όμιλοι. Απαιτούμε την μη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να γυρίσουν πίσω η ελληνική φρεγάτα και οι Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων. Δε δεχόμαστε τα παιδιά μας να θυσιάζονται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών.

Στήνουμε φραγμό απέναντι στον “ατομικό δικαιωματισμό”, που ισοπεδώνει τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών του μόχθου και αναγορεύει την ατομική επιθυμία του καθενός και της καθεμιάς ως υπέρτατη αξία, πάνω από κάθε κοινωνική ανάγκη, πάνω από κάθε κοινωνικό δικαίωμα που πρέπει να προστατευτεί.

Δεν δεχόμαστε πλούσια ετερόφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια να χρησιμοποιούν ευάλωτες, φτωχές γυναίκες ως παρένθετες μητέρες, να προχωρούν στην ακραία αυτή εκμετάλλευση της γυναίκας, του σώματός της, της αναπαραγωγικής διαδικασίας για να πραγματοποιήσουν την ατομική τους επιθυμία.

Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση

των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων.

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα μας, που στον 21ο αιώνα η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες και όλους, εάν τεθούν στην υπηρεσία της ικανοποίησης των αναγκών μας και όχι στην εξασφάλιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, διεκδικώντας ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τις οικογένειές μας.

Το Δ.Σ.

                                

Σχετικά